ID-10032892 ID-10059788 ID-10076486 ID-10089154

 

Stichting Resultaatmeetgroep is in 2013 door de partners ( zie verder) opgericht om er voor te zorgen dat de door hen ontwikkelde instrumenten op een moderne en adequate manier kunnen worden beheerd en om er voor te zorgen dat er voldaan wordt aan de eisen die de overheid stelt aan organisaties die kunnen beschikken over privacy gevoelig materiaal.

De Resultaatmeetgroep begon in 2011 met het ontwikkelen van een modern kwaliteitsinstrument voor de 850 zorgboerderijen (die samen plm. 20.000 unieke cliënten per jaar bedienen), zoals verenigd in de Federatie van Landbouw en Zorg.

Het zogenoemde Resultaat Meet Systeem beoogde een moderne variant te zijn van de zogenoemde CQ index. Bij de CQ index is de uitvoering in handen van onderzoeksbureaus die geaccrediteerd moeten zijn om dit te doen. De richtlijnen zijn afkomstig van het kwaliteitsinstituut, onderdeel van Zorginstituut Nederland (voorheen CvZ.)

Gemeente Amsterdam nam kennis van het RMS via een van zijn aanbieders. Stichting Landzijde (vertegenwoordigt meer dan 100 zorgboerderijen in Noord Holland) is vanaf het begin bij de ontwikkeling van het RMS betrokken  geweest. Toen de diensten DWI en DWZS kennis namen van het RMS bij Landzijde, besloten ze dat de uitgangspunten van het RMS zeer goed aansluiten bij de uitgangspunten van de pilot voor dagbesteding die per 1 juli 2013 van start ging. De Resultaatmeetgroep ontwikkelde daarop een product op maat en lanceerde samen met het RMS tevens de eerste variant van de Mezzedo Matrix.

In het voorjaar van 2014 besloten zorgkantoren Coöperatie VGZ (regio's Midden- en Noord Limburg) en Centrumgemeente Venlo dat ook zij het RMS wilden inzetten. Per 1 juli 2014  is het opnieuw op onderdelen uitgebreide RMS voor Midden en Noord Limburg on line gegaan voor een aantal Housing First projecten.

Ondertussen werkte de Resultaatmeetgroep aan een nieuwe versie van het RMS. Stichting Landzijde nam in deze het voortouw en de Resultaatmeetgroep ging samen werken met ICT bedrijf Landmerc +. Dit relatief jonge bedrijf uit Wageningen heeft zijn sporen verdient in zowel de zorglandbouw als bij andere kleinschalige zorginstellingen. LM+ ziet samenwerking met de Resultaatmeetgroep en Landzijde als een kans om haar expertise nu nog breder in te kunnen zetten.

De nieuwe samenwerking leidde binnen afzienbare tijd tot een nieuwe versie van het RMS die de naam Vanzelfsprekend kreeg.

Stichting Resultatmeetgroep bestaat per juni 2019 uit:

  • dr.Harrie van Haaster, hij werkt ook bij het Instituut voor Gebruikers, Participatie en Beleid ( IGPB) in Amsterdam.   www.igpb.nl
  • dr. ir. Jan Hassink werkt o.a. ook bij Wageningen University en Research (WUR).  www.wur.nl
  • drs. M. Muis, hij is o.a. eigenaar van Herstelreizen. www.herstelreizen.nl 
  • drs. Sjaak Boon, hij is o.a. partner bij Onderboven www.onderboven.nl   

De Resultaatmeetgroep werkt steeds volop aan nieuwe ontwikkelingen en zoekt actief  met meerdere partijen (zoals financiers, overheden, aanbieders alsmede innovatieve ICT aanbieders) naar nieuwe verbindingen en naar nieuwe oplossingen.

De partners bij de (door)ontwikkeling van Vanzelfsprekend en de Mezzedo Matrix zijn (Klik op de logo's voor info over de betreffende organisatie. Als u terug wilt keren naar deze website dan sluit u boven in uw browser de betreffende website) :

   

en